|
|
|
УНИВЕРСИТЕТ ПО ХРАНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ |
|
ПЛОВДИВ, бул. "Марица" 26 |
|
032/ 643 637; 603 730 |
|
www.uft-plovdiv.bg |
Последна актуализация 2020-06-12 |
|
Информацията за това ВУ се актуализира редовно съгласно Договор за съвместна дейност. Дата на последна актуализация: 11.02.2020 г. Датите на предварителните и редовните изпити, сроковете за подаване на документи за тях и за участие с ДЗИ (матури) при класиране вижте в менюто Новини
РЕКТОР - проф. д-р инж. Пламен Неделчев Моллов
Университетът по хранителни технологии (УХТ) в гр. Пловдив има полувековна история и богати традиции. Той е правоприемник на Висшия институт по хранителна и вкусова промишленост (ВИХВП), основан през 1953 г. като единственото в страната и на Балканския полуостров учебно и научно средище в сферата на хранителните технологии. От м. януари 2003 г., след успешна институционална акредитация, с решение на Народното събрание на Република България, ВИХВП е преобразуван в университет. Днес в УХТ се обучават студенти по технология, техника и икономика на хранително-вкусовата и биотехнологичната промишленост в трите образователни степени – бакалавър, магистър и доктор. Голяма част от възпитаниците на университета са ръководители на държавни и частни фирми, известни учени и изтъкнати обществени личности. В началото на новия ХХІ век Университетът по хранителни технологии разполага с мощен колектив от висококвалифицирани научно-преподавателски кадри и модерни, актуални специалности. С тях той може да отговори на едно от най-големите предизвикателства пред човечеството – качеството на живота със здравословни и безвредни храни.
ОБРАЗОВАТЕЛНИ ЗВЕНА УНИВЕРСИТЕТ ПО ХРАНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ - обучението на студентите се осъществява в три факултета:
- Технически факултет; - Технологичен факултет - Стопански факултет
Кандидатствайте тук чрез НАПС и през КСК 2020! Вижте как в меню "Новини" по-долу: |
|
|
|